Studiile experimentale sugereaza ca administrarea parenterala de doze mari de vitamina C are efecte vasculare benefice la pacientii suferinzi de diabet de tip 2.
Prin urmare, studiul prezentat aici arata efectele hemodinamice in cazul administrarii orale a suplimentelor de vitamina C la diabeticii de tip 2. 30 de pacienti, cu varsta intre 45 si 70 de ani cu diabet de tip 2, au fost alesi la intamplare in acest studiu, cu scopul de a primi 500mg de acid ascorbit zilnic, oral sau placebo. Pacientii au fost reanalizati dupa 4 saptamani de tratament. Dupa o luna, acidul ascorbic (vitamina C) administrata oral a redus presiunea arteriala si a ameliorat rigiditatea arterelor la pacientii cu diabet de tip 2, pe cand cei care au primit placebo, nu au avut nici un efect. Ceea ce demonstreaza ca, un control strict al presiunii arteriale reduce riscul de boala cardiovasculara la diabetici si ca suplimentarea cu vitamina C (acidul ascorbic) ar putea fi benefica si ieftina ca si terapie aditionala la diabetici (adica pe langa tratamentul lor medical traditional). REFERINTA: Hypertension. 2002 Dec;40(6):804-9. Ascorbic acid reduces blood pressure and arterial stiffness in type 2 diabetes. Mullan BA1, Young IS, Fee H, McCance DR. Saptamana viitoare, va fi lansarea proiectului nostru de suflet: CEEA CE STIINTA NE SPUNE DESPRE ROLUL SUBSTANTELOR NUTRITIVE IN CANCER!
Nu intarziati sa va abonati pentru a avea acces la toate detaliile extraordinare pe care le-am adunat pentru dumneavoastra! Toata lumea trebuie sa fie la curent cu tot ceea ce este nou in materie de studii clinice cu substantele nutritive (ortomoleculare) in caz de cancer! Cancerul este principala cauza de deces la nivel mondial si apare atunci cand unele dintre celulele corpului incep sa se divizeze fara sa se opreasca si se raspandesc in tesuturile inconjuratoare. Procesul de carcinogeneza este la originea aparitiei cancerului, proces prin care celulele normale se transforma in celule canceroase. El cuprinde 3 etape: initierea, progresia si avansare. In SUA si Canada, aproximativ 40% din oameni vor fi diagnosticati cu cancer la un moment dat in timpul vietii lor. O rata similara a fost raportata in Marea Britanie, studiul spunand ca 1 din 2 oameni, vor avea aceasta boala. In Europa, aproximativ 1 din 3 vor fi atinsi de cancer. Cancerul de colon loveste in fiecare an mai mult de 1 milion de oameni si este responsabil de mai mult de 500 000 de cazuri de moarte datorita acestui tip de cancer in lume. Evidentele recente arata ca majoritatea proceselor maligne, inclusiv cele din cancerul de colon sunt conduse de catre celulele stem canceroase care sunt rezistente la metodele actuale chimioterapice, ceea ce duce la cresterea enorma a recidivelor. Alimentatia este implicata in 20% pana la 42% din cazurile de cancer uman si in 50% pana la 90% in cazurile de cancer de colon. Dieta occidentala produce obezitate si automat ridicarea nivelului factorului de crestere a insulinei, precum si insulina ca atare, avand urmatoarele consecinte: cresterea proliferararii si supresia aopotozei (mortii celulare) in celulele stem canceroase. Majoritatea medicamentelor conventionale care ar putea reduce dimensiunea tumorilor, insa nu reusesc sa elimine aceste celule stem canceroase si au efecte secundare serioase. Compusii bioactivi alimentari, cum ar fi extractul din seminte de struguri, curcumina, licopenul si rezveratrolul au efecte chimiopreventive promitatoare, fara efecte secundare grave asupra diferitelor tipuri de cancer, datorita actiunilor lor directe si indirecte asupra cailor de auto-reinnoire a celulelor stem canceroase. Intelegerea rolului celulelor stem canceroase in cancerul de colon indus de dieta, va ajuta la dezvoltarea unor strategii bazate pe dovezi dietetice chimiopreventive si / sau agenti terapeutici de directionare contra acestor celule stem canceroase. REFERINTA:
Nutrition. 2014 Nov-Dec;30(11-12):1242-56. doi: 10.1016/j.nut.2014.02.016. Epub 2014 Mar 12. Colon carcinogenesis: influence of Western diet-induced obesity and targeting stem cells using dietary bioactive compounds. Kasdagly M1, Radhakrishnan S2, Reddivari L3, Veeramachaneni DN4, Vanamala J5. Numeroase studii au aratat ca stresul oxidativ este asociat cu diabetul de tip 2 si exista dovezi biochimice convingatoare care sugereaza ca speciile reactive ale oxigenului pot chiar juca un rol in patogeneza (mecanismele) diabetului de tip 2 . Un aport zilnic combinat de cel putin 1200 mg calciu si 800 UI de vitamina D a fost asociat cu un risc cu 33% mai mic de diabet zaharat tip 2. Rezultatele acestui studiu foarte mare, arata ca vitamina D impreuna cu calciu reduc riscul de diabet de tip 2. REFERINTA:
Diabetes Care. 2006 Mar;29(3):650-6. Vitamin D and calcium intake in relation to type 2 diabetes in women. Pittas AG1, Dawson-Hughes B, Li T, Van Dam RM, Willett WC, Manson JE, Hu FB. IN TIMP CE IN ANII 1950 CONSUMUL UNEI PIERSICI ERA SUFICIENT PENTRU A AVEA UN BUN APORT DE VITAMINA A , ASTAZI AR TREBUI SA MANCAM 20 PENTRU ACEEASI CANTITATE.
Unde sunt aceste vitamine? Ce spun cercetatorii? Beneficiaza industria alimentara? Basta Magazin a realizat sondajul. "Mananca cel putin 5 fructe si legume pe zi", recomanda Programul National de Sanatate si Nutritie. Poate ca va trebui in curand sa mancam 50 ... Din punct de vedere nutritiv, alimentele noastre par sa fie deficiente. Luam ca exemplu o portocala:
Problema pierderii densitatii de nutrienti pentru fructe si legume a inceput sa fie dezbatuta in SUA, Canada si Marea Britanie. Vitamina A: 1 PIERSICA DIN 1950 ECHIVALEAZA CU 26 DE PIERSICI IN 2010 Din anul 1950, cercetatorii masoara continutul nutritional al produselor alimentare. DECI IN ANII 1950, DACA MANCAM O BANANA, O PORTOCALA SI O PIERSICA, A FOST SUFICIENT PENTRU A AVEA ''DOZA ZILNICA RECOMANDATA'' (DZR) DE VITAMINA A PENTRU O PERSOANA. ASTAZI, avand in vedere continutul de nutrienti, ar trebui sa mancam 5 BANANE, 10 PORTOCALE SI 26 DE PIERSICI PENTRU A AVEA DOZA DE VITAMINA A ! http://www.bastamag.net/Faudra-t-il-bientot-manger In iulie 2010, un studiu din Statele Unite au aratat ca consumul regulat al uleiului de peste ar putea reduce cu 32% riscul de aparitie al cancerului de san la femei.
IN LUNA FEBRUARIE 2016 : DESCOPERITI NUTRIENTII CARE V-AR PUTEA FI BENEFICI, CONFORM STIINTEI, IN CAZ DE CANCER NU RATATI ACEST EVENIMENT! Cu cat sunt mai bine intelese rolurile antioxidantilor in artroza, cu atat este mai clar ca utilizarea acestor agenti pare a avea efecte benefice in aceasta suferinta.
Consumul de substante nutritive antioxidante poate influenta dezvoltarea si progresia osteoartritei. Intr-un studiu recent, o noua forma de curcuma (Curcumina de Meriva) s-a dovedit a fi eficienta in reducerea durerii si a rigiditatii articulare, in cresterea mobilitatii, a functiilor fizice si in imbunatatirea calitatii generale a vietii. DESCOPERITI NUTRIENTII CARE V-AR PUTEA FI BENEFICI, CONFORM STIINTEI, IN CAZ DE ARTROZA: Washington - Vitaminele si suplimentele de calciu ar putea reduce riscul de cancer de san, in conformitate cu concluziile prezentate la Adunarea anuala a Asociatiei Americane de cercetare asupra cancerului din 2010. "Nu este un efect imediat. Nu luati o vitamina astazi si riscul de cancer mamar este redus maine", a declarat Dr. Jaime Matta, Profesor la Scoala Ponce de Medicina din Puerto Rico. "Cu toate acestea, am vazut un efect pe termen lung in ceea ce priveste reducerea riscului de cancer de san." Suplimentele de vitamine se pare ca pot reduce riscul de cancer mamar cu aproximativ 30 %, in timp ce suplimente de calciu ar reduce riscul de cancer mamar cu 40%. REFERINTA: http://www.eurekalert.org/pub_releases/2010-04/aafc-vac041210.php Cancerul de san este una dintre cele mai intalnite boli canceroase la femei si atinge o cota alarmanta de mai mult de 1 milion de noi cazuri in fiecare an.
De-a lungul deceniilor, interese considerabile au iesit la iveala cu privire la faptul ca vitaminele si/sau alte suplimente ar putea sa scada riscul de cancer de san. In total, in acest studiu au fost analizate 312 femi in grupul de cancer de san si 524 de femei din grupul de control. Femeile din grupul de cancer de san care au consumat multivitamine si calciu au avut un risc cu 30% mai mic decat cele din grupul de control. CONCLUZIILE SUNT : suplimentarea cu multivitamine poate sa fie un factor independent si protector impotriva cancerului de san. Consumul de calciu pare sa afecteze in mod pozitiv capacitatea ADN-ului de a se repara, pentru ca a fost asociat cu o activitate crescuta de reparare a acestuia, ceea ce de fapt este asociat, la randul lui cu sanse scazute de a avea cancer de san. REFERINTA: Integr Med (Encinitas). 2013 Jun;12(3):38-46.Breast Cancer and DNA Repair Capacity: Association With Use of Multivitamin and Calcium Supplements. Vergne Y1, Matta J2, Morales L3, Vargas W4, Alvarez-Garriga C5, Bayona M6. Doar 10% dintre suplimente de calciu analizate au indeplinit criteriile de niveluri acceptabile de plumb (1,5 micrograme / doza pe zi) printre suplimente / produsele de consum din Statele Unite ale Americii.
Referinta: Suplimente de calciu: o sursa suplimentara de contaminare cu plumb. Rehman S1, Adnan M, N Khalid, Shaheen L. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20953844 Intr-o analiza USDA (United States Departement of Agriculture) a datelor depre nutrienti intre anii 1975-1997, Institutul Kushi a Becket , Massachusetts a descoperit ca, in medie, in 12 legume proaspete:
Boala coronariana se dezvolta atunci cand arterele coronare, vasele sangvine care furnizeaza inimii sange cu oxigen si cu substante nutritive, se deterioreaza.
Este o boala caracterizata prin aparitia unei substante ceroase denumita placa (de obicei, aceasta contine depozite de colesterol) si care se acumuleaza in interiorul peretilor arterelor coronare. Acizii grasi Omega 3, vitaminele, in special C si E, si acidul folic par a avea efecte benefice asupra functiei endoteliale vasculare la pacientii cu risc crescut de boli cardiovasculare, precum si la subiectii sanatosi - aceste substante nutritive pot reduce riscul de boala cardiovasculara. Consultati pagina noastra dedicata bolii coronariene ! http://www.drsuciu.com/boala-coronariana.html Referinta: Am J Clin Nutr. 2001 Apr;73(4):673-86.Dietary modulation of endothelial function: implications for cardiovascular disease. Brown AA1, Hu FB. "Pe drumul de la gradina pana la esofag" !
Dr. Emmanuel Cheraskin de la Universitatea de medicina din Alabama ne spune ca , "mancarea de pe masa a pierdut mai mult de jumatate din nutrienti". Acest lider din domeniul nutritiei a enuntat nenumarate concluzii:
Deficitul in magneziu, precum si diferitele anomalii in metabolismul acestuia joaca roluri importante in diferite tipuri de boli cardiace, cum ar fi :
In ultimii 60 de ani au existat schimbari fundamentale in calitatea si cantitatea alimentelor disponibile pentru noi ca natiune (este vorba de un studiu realizat in Statele Unite ale Americii).
PERSONALIZAREA, METODELE DE CRESTERE SI DE PREPARARE, ORIGINEA SI PREZENTAREA FINALA a produselor de baza s-au schimbat in mod semnificativ si in aceeasi masura OLIGOELEMENTELE SI CONTINUTUL LOR IN MICRONUTRIENTI AU FOST SERIOS EPUIZATE. Concomitent a avut loc o schimbare abrupta catre o alimentatie ''confortabila, fara efort'' si prefabricata care contine grasimi saturate, carne procesata si glucide rafinate. De multe ori, aceasta alimentatie este lipsita de micronutrienti vitali si ambalata cu un cocktail de aditivi chimici, inclusiv coloranti, arome si conservanti. CERCETARILE RECENTE DEMONSTREAZA CLAR O RELATIE SEMNIFICATIVA INTRE DEFICIENTELE IN MICRONUTRIENTI SI PROBLEMELE DE SANATATE FIZICA SI MENTALA. The mineral depletion of foods available to us as a nation (1940-2002)--a review of the 6th Edition of McCance and Widdowson. Nutr Health http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18309763 Studiile medicale arata o capacitate antioxidanta scazuta la pacientii astmatici, cum ar fi:
CHICAGO TRIBUNE - MAI MULTE ALIMENTE, MAI PUTINE SUBSTANTE NUTRITIVE
''Continutul in potasiu din spanac a scazut cu 53%, al fosforului cu 70%, al fierului cu 60% si al cuprului 96%.'' EPUIZAREA MINERALELOR DIN SOLURILE SUPRAFETEI AGRICOLE APARTINAND FERMELOR - UZURA SOLURILOR
In anul 1992 statisticile prezentate cu prilejul conferintei destinate starii planetei ( Earth Summit) au indicat faptul ca CONTINUTUL IN MINERALE din terenurile agricole si din sol A SCAZUT DRAMATIC. EPUIZAREA MINERALELOR DIN SOL (IN PROCENTE) IN ULTIMII 100 DE ANI:
|
This section will not be visible in live published website. Below are your current settings (click inside this section to edit the settings): Current Number Of Columns are = 3 Expand Posts Area = 1 Gap/Space Between Posts = 10px Blog Post Style = card Use of custom card colors instead of default colors = Blog Post Card Background Color = current color Blog Post Card Shadow Color = current color Blog Post Card Border Color = current color Publish the website and visit your blog page to see the results AVIZ IMPORTANT:
Acest website trebuie utilizat doar in scopul obtinerii de informatii pentru intelegerea cat mai buna a starii dvs. de sanatate. Toate materialele si sfaturile furnizate prin intermediul acestui site trebuie vazute ca simple informatii si nu ca analize si sfaturi medicale complete. Site-ul nostru nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Arhive
Juillet 2024
|