O mare constatare în depresia majoră a fost nivelul scăzut de acid folic din plasmă și din hematii (globulele roșii), care a fost, de asemenea, legat de un răspuns slab la antidepresive. Prezenta anchetă a fost concepută pentru a investiga dacă administrarea concomitentă de acid folic ar intensifica acțiunea antidepresivă a fluoxetinei. 127 pacienți au fost repartizați aleatoriu pentru a primi fie 500 micrograme de acid folic, fie un placebo identic, în plus față de 20 mg fluoxetină zilnic. Toți pacienții au îndeplinit criteriile DSM-III-R pentru depresie majoră și au avut un scor de bază Hamilton Rating Scale (scor de 17 articole) pentru depresie de 20 sau mai mult. S-au efectuat estimări inițiale și la10 săptămâni ale folatului și ale homocisteinei plasmatice. REZULTATE: Pacienții care au primit folat au prezentat o creștere semnificativă a acestuia în plasmă. Acest lucru a fost mai mic la bărbați decât la femei. Homocisteina plasmatică a fost semnificativ scăzută la femei cu 20,6%, dar nu a existat o schimbare semnificativă la bărbați. În general, a existat o îmbunătățire semnificativ mai mare a grupului fluoxetin plus acid folic. Un procent de 93,9% dintre femei, care au primit suplimentul cu acid folic, au prezentat un răspuns bun (> 50% reducere a punctajului) comparativ cu 61,1% dintre femeile care au primit placebo (P <0,005). Opt (12,9%) pacienți din grupul fluoxetin plus acid folic au raportat simptome posibil sau probabil legate de medicație, în timp ce în grupul tratat cu fluoxetină plus placebo 19 (29,7%) au raportat astfel de simptome (P <0,05). LIMITĂRI ȘI CONCLUZII: Acidul folic este o metodă simplă de îmbunătățire a acțiunii antidepresive a fluoxetinei și, probabil, a altor antidepresive. Acidul folic trebuie administrat în doze suficiente pentru a scădea homocisteina din plasmă. Bărbații au nevoie de o doză mai mare de acid folic pentru a obține acest lucru decât femeile, dar este nevoie de mai multă muncă pentru a stabili doza optimă de acid folic. În plus, studiile disponibile sugereaza ca acidul folic are fie proprietati antidepresive sau ca poate actiona ca un agent pentru amplificarea unui tratament antidepresiv standard. REFERINTE:
J Affect Disord. 2000 Nov;60(2):121-30. Enhancement of the antidepressant action of fluoxetine by folic acid: a randomised, placebo controlled trial. Coppen A1, Bailey J. Hum Psychopharmacol. 2004 Oct;19(7):477-88.Folic acid: neurochemistry, metabolism and relationship to depression. Paul RT1, McDonnell AP, Kelly CB. Les commentaires sont fermés.
|
This section will not be visible in live published website. Below are your current settings (click inside this section to edit the settings): Current Number Of Columns are = 3 Expand Posts Area = 1 Gap/Space Between Posts = 10px Blog Post Style = card Use of custom card colors instead of default colors = Blog Post Card Background Color = current color Blog Post Card Shadow Color = current color Blog Post Card Border Color = current color Publish the website and visit your blog page to see the results AVIZ IMPORTANT:
Acest website trebuie utilizat doar in scopul obtinerii de informatii pentru intelegerea cat mai buna a starii dvs. de sanatate. Toate materialele si sfaturile furnizate prin intermediul acestui site trebuie vazute ca simple informatii si nu ca analize si sfaturi medicale complete. Site-ul nostru nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Arhive
Juillet 2024
|