Dieta umana contine cantitati scazute de acizi grasi polinesaturați omega-3 (PUFA) si cantitati mari de acizi grasi polinesaturati omega-6, despre care s-a raportat ca contribuie la incidenta cancerului. Studiile epidemiologice au aratat ca un consum ridicat de ulei de peste sau de omega 3 a redus riscul de cancer de colon, pancreatic si endometrial. Acizii grasi polinesaturati Omega 3 din care face parte acidul docosahexaenoic (DHA), prezinta activitati anticanceroase prin inducerea apoptozei (moartea celulara) unor celule canceroase umane fara a produce toxicitate impotriva celulelor normale. DHA prezinta un efect inhibitor variabil asupra cresterii celulelor canceroase, in functie de proprietatile moleculare ale celulelor si de gradul de malignitate. Mai mult, DHA a imbunatatit eficacitatea medicamentelor anticanceroase prin cresterea consumului de medicamente si prin suprimarea cailor de supravietuire a celulelor canceroase. REFERINTA:
Int J Mol Sci. 2016 Aug 3;17(8). pii: E1257. doi: 10.3390/ijms17081257. Docosahexaenoic Acid Induces Oxidative DNA Damage and Apoptosis, and Enhances the Chemosensitivity of Cancer Cells. Song EA1, Kim H2. La section commentaire est fermée.
|
AVIZ IMPORTANT:
Acest website trebuie utilizat doar in scopul obtinerii de informatii pentru intelegerea cat mai buna a starii dvs. de sanatate. Toate materialele si sfaturile furnizate prin intermediul acestui site trebuie vazute ca simple informatii si nu ca analize si sfaturi medicale complete. Site-ul nostru nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Arhive
Août 2017
|