Multe dintre bolile degenerative cum ar fi diabetul, cancerul, fibromialgia, bolile cardiovasculare si musculare au o caracteristica in comun: pacientii au nivelele serice scazute de coenzima Q10.
Coenzima Q10 este cunoscuta pentru rolul ei in producerea energiei celulare si foarte multe studii arata prezenta ei nu numai in mitocondrii dar si in alte parti ale celulei. Coenzima Q10 este implicata in ''conversatia'' dintre celule, adica trasmiterea influxului informational. Astazi este demonstrata existenta carentelor in aceasta super importanta substanta si anume: mutatiile genetice, bolile mitocondriale, stresul oxidativ care insoteste procesul de imbatranire, procesul de carcinogeneza si tratamentul cu statine. Toate aceste fenomeme mentionate aici duc la scaderea nivelului de Coenzima Q10 din sange. Tratamentul cu coenzima Q10 nu cauzeaza efecte adverse la oameni. Recent, noi formulari au fost dezvoltate care au ajutat la cresterea absorbtiei si a distributiei tisulare a acestui antioxidant. Tratamentul cu Coenzima Q10 este un tratament energizant pentru celule si implicit pentru mitocondrii (uzinele celulare) si in acelasi timp este o strategie antioxidanta foarte puternica in multe boli cu beneficii simptomatice semnificative. REFERINTA: Front Biosci (Landmark Ed). 2014 Jan 1;19:619-33. Clinical applications of coenzyme Q10. Garrido-Maraver J1, Cordero MD2, Oropesa-Avila M1, Vega AF1, de la Mata M1, Pavon AD1, Alcocer-Gomez E1, Calero CP1, Paz MV1, Alanis M1, de Lavera I1, Cotan D1, Sanchez-Alcazar JA1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24389208 La section commentaire est fermée.
|
AVIZ IMPORTANT:
Acest website trebuie utilizat doar in scopul obtinerii de informatii pentru intelegerea cat mai buna a starii dvs. de sanatate. Toate materialele si sfaturile furnizate prin intermediul acestui site trebuie vazute ca simple informatii si nu ca analize si sfaturi medicale complete. Site-ul nostru nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Arhive
Août 2017
|